Онлайн плащане

Schüco

Schüco AWS 65 mm

Новото поколение прозорци SCHÜCO AWS (Aluminium window system) обединява аспектите на дизайн и архитектура с функционални предимства. Подобрените коефициенти на топлопреминаване Uf и малките строителни широчини предоставят на архитекти и проектанти неизброими възможности за оформление.
Минималните видими широчини на профилите създават възможност за филигранна оптика на фасадата посредством по-големите относителни площи от стъкло. Ергономично оформените дръжки са обединени в универсална серия,за която SCHÜCO получи iF-наградата за 2006 год. на индустриалния форум в Хановер. Скритият обков може да бъде задвижван ръчно или автоматично с помощта на бутон или чрез системата за централно управление на сградата. Създават се идентични  оптически и технически  звена и детайли между прозорци,врати и фасади.
Минималният брой унифицирани и по тази причина напълно съвместими един с друг строителни елементи значително улесняват архитекти и проектанти в процеса на тяхната работа. Прозорците SCHÜCO AWS могат да бъдат изпълнени във вариант на устойчивост срещу проникване с взлом до клас WK3 според DIN EN 1627,както и със специални функции за хора в неравностойно положение според DIN 18024,съотв. 18025.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ
Изискването на Европейския съюз от началото на 2006 година за всяка новопостроена обществена сграда да се издава паспорт за енергийна ефективност,който да документира топлотехническите й показатели,създава важно предизвикателство при изпълнението на обвивката на сградата. Влагането на системи с висока топлоизолация се превръща в централен фактор при последваща продажба или отдаване под наем на имота. Редица архитектурни обекти са доказателство за това,че енергийната концепция не само води до снижаване на разходите на сградата,но и хармонично се вписва в съвременните изисквания за дизайн.

СИГУРНОСТ
Наред със своята първична функция и защита от атмосферни влияния,сградите имат и защитна функция,
надхвърляща функционалната сигурност на отделните елементи. Необходимо е сградата да осигурява комфорт и сигурност на своите обитатели,като тук не става дума само за реални опастности,но и за въображаема заплаха. В този случай архитектурата изпада в противоречие,тъй като непосредствено до необходимостта от сигурност стои изискването за прозрачност. За да не се предизвиква чувство за наблюдение и контрол в обитателите на сградата,сигурността и нейните механизми трябва да бъдат интегрирани по възможно най-незабележимия начин посредством биометричен контрол на достъпа или “
невидимо”,интегрирано RWA (система за димо- и топлоотвеждане).

АВТОМАТИЗАЦИЯ
Автоматизацията на сградите разкрива нови,неподозирани възможности. Отдавна вече не става въпрос само за климатични инсталации,отоплителни техники и топла вода . Лесното и безпроблемно интегриране на управлението на слънцезащитата и естественото проветрение на сградите,наблюдението на контрола на достъп чрез система за анализ на пръстови отпечатъци (Fingerprint),интегриране на електронни обкови за прозорци TipTronic и за отваряеми части e-drive води до минимизиране на енергийните разходи,осигурява оптимална защита от климатични влияния,и в крайна сметка като резултат:приятен климат в помещенията.

ДИЗАЙН
Дизайнът е много по-обширно понятие,което не се изчерпва с придаването на форма и стил. Добрият дизайн е комплексен процес,при който се налага да се отговори на различни и противоречащи си изисквания:ергономичност,форма,обработка на повърхности,устойчивост,функционалност,екология,комфорт. При нас това означава по-голяма концентрация върху функционалността и съвършената форма. Повече концентрация върху техниката и …повече комуникация с архитекти и проектанти.

 

Прозоречната система AWS 65 със стандартен контур посредством нисък мултифункционален праг свисочина от 20 мм осигурява комфорт и възможност за ползване от възрастни и хора в неравностойно положение,което я прави подходяща при изграждането на болнични заведения.

Основни характеристики:

 • Подобрен коефициент на топлопреминаване при строителна широчина 65 мм
 • Голяма зона на термопрекъсване чрез изолатори
 • Тесни видими широчини на профилите от 67 мм
 • Невидими стъклодържатели
 • Богат асортимент профили с пфостени до 44 мм видима широчина,летящи делители и шпроси
 • Каси за вграждане във фасада за различни дебелини на стъклопакетa

__________________________________________________________________________________________________________________

 

Schüco ASS 50.NI

Неизолирани плъзгащи врати с голямоформатни отваряеми елементи

Системата Royal S 120N е неизолирана. Използва се за интериор и навсякъде,където не се изисква топлоизолация –като свързващи или разделителни елементи на търговски и офисни помещения или идеални преходи за междинни помещения.

Schüco ASS 50.NI предимства на системата

 • тесни видими ширини нa крилото 76 мм
 • алуминиев профил с висока степен на стабилност
 • комфортно обслужване
 • изпълнение и като взломозащита
 • голяма свобода на оформлението благодарение на перфектната съвместимост на системата с други системи